The Deuce
Πρωταγωνιστούν: James Franco, Maggie Gyllenhaal, Gary Carr
Sex, drugs, booze, porn, hookers mafia and America in the 70’s – 80’s…. Μερικές λέξεις με τις οποίες θα περιέγραφε κανείς αυτή τη σειρά. Το The Deuce είναι μια καλτ σειρά που διαδραματίζεται στην Αμερική της δεκαετίας ’70 και ’80 , μια περίοδο όπου οι πορνό ταινίες και το «πεζοδρόμιο» άρχιζαν να ανθίζουν. Και αυτό ακριβώς σου παρουσιάζει, το πως ήταν η ζωή τότε. Πως ζούσαν οι ιερόδουλες, οι οποίες αν δεν έβγαζαν αρκετά λεφτά κινδύνευαν από τους νταβατζήδες τους, πως η μαφία έλεγχε σχεδόν τα πάντα και τους πάντες, πως η αστυνομία έβλεπε όλα αυτά τα γεγονότα, αλλά δεν αντιδρούσε γιατί υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα. Δε θεωρώ πως υπάρχει κάποια ενιαία ιστορία στη σειρά. Απλά παρακολουθείς παράλληλες ζωές ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην ίδια γειτονιά.
Αυτά πάνω κάτω για τη σειρά, σαν σειρά. Στα υπόλοιπα, η σκηνοθεσία είναι αρκετά καλή και οι σκηνές αρκετά τολμηρές και ορισμένες φορές άκρως αληθοφανείς. Υπάρχει αρκετό γυμνό τόσο του γυναικείου όσο και του αντρικού σώματος, που καλό θα ήταν αν αποφασίσετε αν τη δείτε να μη το κάνετε μαζί με τους γονείς σας.
Μέχρι στιγμής η σειρά έχει βγάλει δύο σεζόν, των οχτώ ωριαίων επεισοδίων, ωστόσο αυτά τα μίας ώρας επεισόδια δε σε κουράζουν και παρακολουθούνται σχετικά με ευκολία. Το καστ είναι αρκετά καλό και αποτυπώνει πάρα πολύ όμορφα τα όποια συναισθήματα πρέπει να υπάρχουν ανάλογα με τη σκηνή (ειδικά οι εκφράσεις στο πρόσωπο της Gyllenhaal είναι οσκαρικές) , ενώ ο James Franco είναι εγγύηση και απολαυστικός σε αυτό τον διπλό ρόλο που έχει αναλάβει.
Συνοψίζοντας, στο The Deuce δε παρακολουθείς μία ενιαία ιστορία, όπως προείπα, αλλά πολλές διαφορετικές. Το γυμνό είναι πάρα πολύ και κάθε είδους (ομοφυλοφιλικό και ετεροφυλοφιλικό) και οι σκηνές τολμηρές. Τα επεισόδια είναι μεν μεγάλα σε διάρκεια (ειδικά αν έχεις συνηθίσει σε 45λεπτα επεισόδια), αλλά δε το καταλαβαίνεις και τα παρακολουθείς ευχάριστα θα έλεγα. Γενικά, είναι μια καλή σειρά (όχι η καλύτερη) για να δεις. Είμαι λίγο διστακτικός ως προς το αν θα την πρότεινα σε κάποιον, για αυτό θα το αφήσω σε εσάς. Παρακολουθείστε τα δυο πρώτα επεισόδια και αν δείτε πως δε σας τραβάει, απλά εγκαταλείψετε την, διαφορετικά…καλή προβολή.