Τι googlαραν οι filmers το 2017;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Google με την γνωστή υπηρεσία της Google Trends μας παρουσιάζει τις αναζητήσεις που διαμόρφωσαν το 2017 την κατηγορία του σινεμά.

Google Trends – Ελλάδα

1) La la land

Στην πρώτη θέση βρίσκουμε το εκπληκτικό μιούζικαλ La la land, μια δημιουργία του Damien Chazelle, όπου κέρδισε την πρωτιά με διαφορά, στην μηχανή αναζήτηση της Google.

2) Fast and Furious 8

Δεύτερη θέση οι Μαχητές των δρόμων 8, μια κλασική σειρά δράσης όπου οι αγώνες αυτοκινήτων πρωταγωνιστούν.

3) Το Αυτό

Στην τρίτη θέση της Google και ταυτόχρονα το δημοφιλέστερο θρίλερ στην Ελλάδα καταλαμβάνει η ταινία It.

4) Wonder Woman

Τέταρτη θέση, η superhero ταινία του Πάτι Τζένκιν βασισμένο στον ομότιτλο κόμικ της DC Comics.

5) Το τελευταίο σημείωμα

To top-5 κλείνει με την ελληνική ταινία Το τελευταίο σημείωμα του Παντελή Βούλγαρη, όπου αναφέρεται σε ένα πολύ ευαίσθητο ιστορικά, αλλά και κοινωνικά γεγονός, που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Google Trends – Παγκοσμίως

Σε παγκόσμιο επίπεδο η δημοφιλέστερη ταινία που κέρδισε την μηχανή της Google είναι η εκπληκτική ταινία It. Επίσης στην κατηγορία τηλεοπτικών σειρών, πρώτη με διαφορά η σειρά Stranger Things.

Μπορεί όμως το θρίλερ, για άλλη μια φορά να κέρδισε το παγκόσμιο κοινό, οι αναζητήσεις όμως στην κατηγορία ηθοποιών έδειξαν την γοητευτικότατη Μέγκαν Μαρκλ. Η εν λόγω Αμερικανίδα, με τον αρραβώνα της με τον Πρίγκιπα Χάρι, δημιούργησε πυρετό στις μηχανές αναζήτησης και έπιασε την πρώτη θέση στις αναζητήσεις.

meghan-markle

Με στοιχεία από: Google Trends