10 Ταινίες που μιλούν για αγάπη

10 ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ

Έχουν ειπωθεί τόσα για την αγάπη. Έχουν γραφτεί θεωρίες, φιλοσοφίες, ποιήματα, συνθήματα. Η αγάπη έχει γίνει εικόνα και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Σήμερα μπορείς να μείνεις μέσα και να απολαύσεις μερικές από τις αγαπημένες μας.  Να κλάψεις, να συγκινηθείς, να αναπολήσεις, να επιθυμήσεις, να αναρωτηθείς.

  1. 500 Days of Summer

Όταν ο Tom γνωρίζει τη Summer δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να την ερωτευτεί παράφορα. Το πρόβλημα είναι ότι εκείνη δεν πιστεύει καθόλου στις σχέσεις. Η πορεία θα τους φέρει να είναι κάτι παραπάνω από απλοί φίλοι, αλλά όταν η «σχεδόν» σχέση τους τελειώσει, ο Tom θα σκεφτεί όλες εκείνες τις ημέρες από τη στιγμή που η Summer μπήκε στη ζωή του. Ο στόχος του είναι να την κερδίσει ξανά. Αλλά, όπως ο αόρατος αφηγητής μας προειδοποιεί «This is not a love story».

  1. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Ή αλλιώς  η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού. Όταν ο Joel μαθαίνει ότι η πρώην κοπέλα του Clementine, τον διέγραψε από τη μνήμη της χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογική μέθοδο, αποφασίζει και εκείνος να κάνει το ίδιο. Σε κατάσταση απελπισίας επισκέπτεται τον εμπνευστή και εφευρέτη της διαδικασίας, Δρ. Howard Mierzwiak στην κλινική Lacuna. Κατά τη διάρκεια όμως της διαδικασίας αυτής αλλάζει γνώμη. Αρχίζει έτσι ένας αγώνας δρόμου στην προσπάθειά του να σώσει τις αναμνήσεις του κρύβοντας αυτές σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου, ώστε να μην ξεχάσει την αγάπη του για την Clementine.

  1. When Harry Met Sally

Όταν ο Harry γνώρισε την Sally, ξεκίνησε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη, γλυκιά ιστορία αγάπης, τόσο διαφορετικά ιδωμένης όμως, από τα μάτια του σκηνοθέτη της Rob Reiner , που τη θυμόμαστε ακόμα (25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της). Ένα ζευγάρι γνωρίζεται τυχαία σε κάποια περίοδο της ζωής του και όταν συναντιούνται ξανά αρκετά χρόνια μετά, αποφασίζουν να γίνουν φίλοι για να καταλήξουν στο τέλος της ταινίας εραστές και παντρεμένοι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας υπάρχουν συνεχείς υπόνοιες (έξυπνα κατασκευασμένες) σχετικά με το τέλος της ιστορίας.

  1. Sweet November

Ο Nelson (Keanu Reeves) ένας όμορφος κι εργασιομανής διαφημιστής, με τραυματική παιδική ηλικία, αποφασισμένος να κάνει τα πάντα στη ζωή του, αρκεί να πετύχει οικονομικά κι επαγγελματικά, γνωρίζει την Sara (Charlize Theron), μια όμορφη, έξυπνη κι αντισυμβατική γυναίκα που έχει καθιερώσει κάθε μήνα να συζεί μ’ έναν διαφορετικό άντρα, χωρίς να συνδέεται με κανέναν συναισθηματικά. Όταν η Sara του προτείνει να μείνει μαζί της για το Νοέμβριο, εκείνος ενώ αρχικά αρνείται, τελικά έπειτα από μια καταστροφική γι’ αυτόν ημέρα αποφασίζει να δοκιμάσει. Σταδιακά όμως συνειδητοποιούν ότι τα αισθήματά τους ξεπερνούν το όριο των 30 ημερών, ο Nelson σκέφτεται διαφορετικά κι αποφασίζει ν’ αλλάξει, η ζωή όμως της Sara κρύβει ένα μεγάλο εμπόδιο. Δε χρειάζεται να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες, το σίγουρο είναι πως το φινάλε σίγουρα θα σας συνεπάρει.

  1. P.S. I love you

Μια νεαρή χήρα (Hilary Swank) ανακαλύπτει ότι ο αποθανών σύζυγός της έχει αφήσει 10 μηνύματα με την πρόθεση να την βοηθήσει να διευκολύνει τον πόνο της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Το P.S. I Love you είναι μία από αυτές τις οδυνηρές ταινίες που ενώ σε κάνει να κλαις σου δίνει ταυτόχρονα μια αύρα ελπίδας και σε κρατά ζωντανό.

  1. The Notebook

Ότι και να γράψουμε για το Notebook είναι λίγο. Ένας φτωχός και παθιασμένος νεαρός  (Ryan Gosling) ερωτεύεται μια πλούσια νεαρή γυναίκα (Rachel McAdams) και της γνωρίζει έναν κόσμο ελευθερίας, αγάπης πόθου, χωρίς όρια. Σύντομα χωρίζονται από τις κοινωνικές τους διαφορές, αλλά όταν ο έρωτας είναι τόσο δυνατός όλα μπορούν να συμβούν…

  1. Blue Valentine

Το Blue Valentine είναι η ιστορία της αγάπης που βρίσκουμε και της αγάπης που χάνουμε, η ιστορία της οποίας η αφήγηση γίνεται με στιγμές στο παρελθόν και στιγμές στο παρόν. Πλημμυρισμένοι με ρομαντικές αναμνήσεις του έρωτα τους, ο Ντιν (Ryan Gosling)  και η Σίντυ (Michelle Williams) χρησιμοποιούν ένα βράδυ προσπαθώντας να σώσουν το γάμο τους που πεθαίνει. Μια όμορφα «καταθλιπτική» ιστορία με εξαιρετικό ρεσιτάλ ερμηνείας που θα σε αγγίξει μέχρι τέλους.

  1. Αγάπα με αν τολμάς

Το αριστούργημα του γαλλικού κινηματογράφου που μιλάει αποκλειστικά και με μοναδικό τρόπο για τον ακραίο, παρανοϊκό έρωτα που κρατά για λίγο αλλά όλοι θα θέλαμε να κρατάει για πάντα. Οι δυο πρωταγωνιστές (Κανέ-Κοτιγιάρ) δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και τις δυνάμεις του άλλου με αφορμή ένα παιδικό παιχνίδι που γρήγορα γίνεται ενήλικο και ιδιαίτερα σκληρό και ανήλεο. Μέχρι να έρθει η στιγμή που κάποιος από τους δύο θα πει «παραδίνομαι» το παιχνίδι δε σταματά και η ευτυχία δε λέει να έρθει. Ο μοναδικός τρόπος να ζήσεις τον έρωτα είναι να καταθέσεις τα όπλα και να παραδοθείς σώμα και ψυχή.

  1. Μια αγάπη γεννιέται

Μεγάλη έκπληξη ίσως για πολλούς, αλλά είναι μία αξιόλογη και καθημερινή ιστορία αγάπης! Από τις πιο όμορφες, έντονες, διαχρονικές, απλές και κατανοητές ταινίες αγάπης που έχω δει. Ανέκαθεν λάτρευα το παίξιμο της Μέριλ Στριπ, αλλά σ’ αυτή την ταινία και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δείχνει μία άλλη πλευρά του τεράστιου υποκριτικού του ταλέντου. Η ταινία είναι ότι πρέπει για ανθρώπους που  δε το βάζουν κάτω κι ελπίζουν ακόμα ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στη ζωή τους, που θα δώσει νέο και ξεχωριστό νόημα σ’ όσα ξέρανε μέχρι τώρα, αλλά και θα τους οδηγήσει σε εντελώς καινούρια, συγκλονιστικά μονοπάτια.

  1. Ο γάμος του καλύτερου μου φίλου

Από τις πιο αγαπημένες, γυναικείες ταινίες ever, ίσως γιατί είναι μοναδικά επώδυνη αλλά και ενδεχομένως γιατί αποτελεί μια τρομερά γλαφυρή αναπαράσταση του ανεξήγητου, γυναικείου ψυχισμού! Πώς αλλιώς να εξηγήσεις τ’ ότι η πρωταγωνίστρια, συνειδητοποιεί ότι αγαπάει τον καλύτερο της φίλο, μόλις αυτός της ανακοινώνει ότι παντρεύεται; Εγωισμός ή «καθυστερημένη» εκδήλωση έρωτα; Θα το δείτε σ’ αυτή τη τρομερά έξυπνη και ευαίσθητη κωμωδία.