Annabelle: Creation

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ένα ακόμη θρίλερ αυτή την εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες και εμείς σαν πιστοί «οπαδοί» του συγκεκριμένου είδους αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε το «Annabelle: Creation».

Annabelle: Creation, θρίλερ, διάρκεια: 110

Πρωταγωνιστούν: ΜΙΡΑΝΤΑ ΟΤΟ, ΑΝΤΟΝΙ ΛΑΠΑΛΙΑ, ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΙΓΚΜΑΝ, ΤΑΛΙΘΑ ΜΠΕΪΤΜΑΝ

Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ Φ. ΣΑΝΤΜΠΕΡΓΚ

Περίληψη: Στην ταινία «Annabelle: Creation» αρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, ένας κουκλοποιός και η σύζυγος του καλωσορίζουν στο σπίτι τους, μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής. Σύντομα θα γίνουν ο στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του κουκλοποιού, της Άναμπελ.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Στέφανι Σίγκμαν, η Τάλιθα Μπέιτμαν, η Λούλου Γουίλσον, η Φιλίπα Αν Κούλτχαρντ, η Γκρέις Φούλτον, η Λου Λου Σάφραν, η Σαμάρα Λι, η Ταϊλερ Μπακ στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο και οι Άντονι ΛαΠάλια και Μιράντα Ότο («Homeland», τριλογία «The Lord of the Rings»). Το σενάριο είναι του Γκάρι Ντόμπερμαν που υπέγραψε το σενάριο και της πρώτης ταινίας.

Annabelle_Creation

Η άποψή μας: Το δεύτερο μέρος του «Annabelle», με τίτλο «Annabelle: Creation» απέκτησε ένα ιδιαιτέρως ανατριχιαστικό τρέιλερ.

Η δαιμονισμένη κούκλα με τις δολοφονικές διαθέσεις επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη δια χειρός του μαιτρ του… σκοταδιού Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ, σκηνοθέτη του θρίλερ «Μη Σβήσεις το Φως». Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των ταινιών τρόμου είναι η ατμόσφαιρα τους και το γεγονός ότι καταφεύγουν πολύ εύκολα σε ακραίες σκηνές τρόμου , αδιαφορώντας για τον αυθεντικό τρόμο, επαναλαμβάνοντας πολλές σκηνές και καταλήγοντας σε μία από τα ίδια. Αυτό εξάλλου ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα της πρώτης ταινίας.

Το Annabelle: Creation, σε ένα από τα θετικά του στοιχεία, καταφέρνει να τα περιορίσει σε σχετικά ικανοποιητικό βαθμό και να δημιουργήσει μια απειλητική ατμόσφαιρα, με μερικές πραγματικά τρομακτικές σκηνές, ωστόσο αυτό κρατάει μέχρι ένα σημείο. Η ταινία στο μεγαλύτερό της μέρος προσπαθεί να αποφύγει τις σεναριακές ευκολίες ταινιών του είδους και εστιάζει πιο πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι της υπόθεσης, ωστόσο στο δεύτερο μισό… γκρεμίζει ότι «έχτιζε». Ενώ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα για ταινία τρόμου και να περιορίσει όσο είναι εφικτό τα κλισέ και μερικές περιττές σκηνές, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της και ειδικά το τελείωμα είναι απογοητευτικά και σε συνδυασμό με το ότι χάνει λίγο την ουσία εκεί που δεν πρέπει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αναλύσει σε βάθος την θεματολογία του. Σίγουρα υπήρχαν κι άλλα περιθώρια, ενώ το μέτριο φινάλε (θα μπορούσε να είναι πιο έξυπνο-απρόβλεπτο) αφαιρεί πόντους από μια συνολική αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, σε μια ταινία που είχε μεγαλύτερες προοπτικές.

Η ταινία βλέπεται με ενδιαφέρον και αυτό είναι δεδομένο, όμως ήθελε ένα κλικ παραπάνω σε κάποιους τομείς και έτσι αποτελεί μια ακόμα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το είδος το γεγονός ότι ενώ τολμάει πράγματα που μπορούν να το βελτιώσουν, ταυτόχρονα βάζει και «φρένο» εκεί που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Όσον αφορά τους ηθοποιούς είναι όλοι πραγματικά καλοί, γεγονός που σίγουρα θα σας εκπλήξει, αφού οι περισσότεροι είναι αρκετά νέοι. Είναι σίγουρο πως η ταινία «Annabelle: Creation» θα αποτελέσει μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου της χρονιάς.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους