10 Αγαπημένα Soundtrack Ταινιών

10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SOUNDTRACK  ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν μία ταινία να ξεχωρίσει είναι αδιαμφισβήτητα, η μουσική της επένδυση. Το soundtrack της ταινίας είναι εκείνο που συχνά μας μένει στο τέλος  και το συνδέουμε με τις αγαπημένες μας, από την ταινία σκηνές. Ακόμη κι αν η υπόθεση δεν είναι ενδιαφέρουσα, ένα δυνατό soundtrack μπορεί να απογειώσει μια ταινία. Γιατί καλό το σενάριο, βασικό συστατικό οι ηθοποιοί, αλλά… και η μουσική έχει τον δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο. Ξεχωρίσαμε 10 αγαπημένα soundtrack και σας τα παρουσιάζουμε:

 1. Στο νούμερο 1 της λίστας δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο από το soundtrack της ταινίας-ορόσημο για τον κινηματογράφο, του «The Godfather». Τα εύσημα για την απίστευτη αυτή μουσική στον Ιταλό συνθέτη Nino Rota.
 2. Μια σειρά ταινιών που άφησε, επίσης, εποχή στον κινηματογράφο είναι τα «Matrix». Οι ταινίες εκτός του ότι ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους είχαν και πολύ πρωτοποριακή μουσική επένδυση με χαρακτηριστικό το κομμάτι «Clubbed to death».
 3. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αξιομνημόνευτες μουσικές σε ταινία, είναι το soundtrack του «Requiem for a dream». Η δυναμική και σκληρή ταινία του Darren Aronofsky έχει ένα εξίσου δυναμικό soundtrack που μένει χαραγμένο στη μνήμη, όπως και η ταινία.
 4. Στο 4 μία αγαπημένη ταινία του Danny Boyle, το «Trainspotting». Χαρακτηριστική η πρώτη σκηνή με τον Ewan McGregor να τρέχει και να μονολογεί να «διαλέξουμε ζωή» ακούγοντας το «Lust for life» του Iggy Pop.
 5. Πάμε τώρα σε μια καταπληκτική ταινία, στο «Fight Club». Το αριστούργημα του David Fincher, πέρα από τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει και τους προβληματισμούς που προκαλεί, περιλαμβάνει στο soundtrack το κομμάτι των Pixies, «Where is my mind?».
 6. Από τον Fincher στον Guy Ritchie, ο οποίος φημίζεται για τις πολύ ωραίες μουσικές του επιλογές σε όλες τις ταινίες του. Μία από αυτές το «RocknRolla» που περιλαμβάνει το «Rock & Roll Queen» των Subways και το «I am a man» από Black Strobe.
 7. Η λίστα συνεχίζεται με  soundtrack ταινίας που έχει συνθέσει ο Hans Zimmer. Πέραν του πόσο καταπληκτική ταινία είναι το «The Dark Knight», έχει και από τις πιο επιβλητικές μουσικές υποκρούσεις.
 8. Το «Good bye Lenin!» μία γερμανική ταινία του Wolfgang Becker περιλαμβάνει από τις πιο μελαγχολικές και όμορφες μελωδίες σε σύνθεση του Yann Tiersen.
 9. Συνεχίζοντας σε μελωδίες Yann Tiersen και κάτι πιο ρομαντικό στη λίστα, την «Amelie». Το soundtrack της γαλλικής ταινίας είναι τόσο γλυκό και ανάλαφρο όσο και η ταινία.
 10. Last but not least, μία ταινία του Sam Mendes, το soundtrack της οποίας είναι τόσο χαρακτηριστικό και κλασσικό, το «American beauty».
  Αξίζει να τα ακούσετε και να τα απολαύσετε!
  Σίγουρα κάποιο από αυτά θα σας αγγίξει…